В осмия епизод нагостуват изтъкнати . Те разказват за последните разработки

...
В осмия епизод нагостуват изтъкнати . Те разказват за последните разработки
Коментари Харесай

Експертите: Разработват се медикаменти и за профилактика на коронавируса

В осмия епизод нагостуват изтъкнати . Те описват за последните разработки на медикаменти против ковид и за имунизациите , които към момента са в развой на разрешаване или в клинични изпитвания. 

Учените чакат до няколко месеца да има пробив в откриването на нови лекарства против COVID-19, като за някои от тях Съединени американски щати са в по-напреднала фаза и там те имат разрешенине за приложимост при незабавни случаи. Някои от медикаментите са точно против мощната възпалителна реакция, която избухва в организма при заболяването.

Общо 9 ваксини може да са в приложимост идната година. Четири са позволените досега в Европейски Съюз, а още 5 са в развой на разглеждане за утвърждение.

Гости в този са:



 Деян Денев


Деян Денев посочи, че все още в Европейски Съюз е утвърдено единствено едно лекарство против ковид - ремдесивир, две са в развой на разрешаване и още 4 медикамента се преглеждат. 

Но Денев е безапелационен, че към момента има редица вирусни болести /като този на херпеса/, за които медицината не е разкрила лекарство, " по тази причина щом имунизацията е тук, това е методът да се преборим с ковид " .


 проф. доктор Мария Николова


Проф. Мария Николова се надява на разработвано от " Пфайзер " лекарство за перорална приложимост, което да се ползва като предварителна защита против ковид. То е протеазен инхибитор, който блокира размножаването на вируса. 

На уеб страницата на Министерството на здравеопазването е показан обстоен лечебен указател на медикаментите против ковид, уточни още проф. Николова.


Проф. Николова заяви особено за подксата на БНР, че софтуерни артикули откриват бъдещи разновидности на вируса - така наречен разновидности - бегълци и кои от тях биха понижили действието на в този момент прилаганите ваксини, " тъй че въпреки всичко сме една крачка преди вируса ".
А РНК имунизациите разрешават бързи промени във разновидностите , разясни проф. Николова.

 доктор Цветелина Великова


По думите на доктор Цветелина Великова огромно английско изследване ще покаже по какъв начин работят другите ваксини - РНК и векторните при пациентите, а също се чакат резултатите по какъв начин работи ваксина върху лигавичния имунитет с формиране на огромен брой имуноглоболин А - антитела

Това е присъщо изключително при РНК имунизациите, като този лигавичен имунитет основава още една бариера против короновируса. 

Д-р Великова показва какво чака от разбор, изработен въз основата на лекувани в Covid-отделение към 20 деца. Те развиват тежко затруднение даже след лек или безсимптомен CОVID-19, което води до органна непълнота. Данните занапред се очакават да бъдат оповестени, сподели доктор Великова.

Слушайте епизода тук:



Или тук:



От диалога ще научите още:



✅ Къде е науката в търсене на лекарство против короноваруса

✅ Какви разработки на ваксини против COVID-19 се вършат сега

✅ С какво се отличава Делта разновидността на ковид

✅ Има ли хора, които в никакъв случай няма да се заразят в никакъв случай с ковид

✅ При кои хора да се сложи трета бустерна доза

Експертите са категоричи, че пандемията е тест за това до каква степен едно общество е зряло и на какво равнище е публичното съзнание. Според тях " имунизациите ни разединиха , по този начин както в някои мултиетнически общества диалозите за вяра са демонстрация на неприятен усет ". 

Всички епизоди на подкаста " Covid имунизациите " можете да чуете:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР